Type and press Enter.

Vegansk iskaffe med karamel

vegansk iskaffe karamel havremælk glas

Vegansk iskaffe med karamel

Vegansk iskaffe er min absolut yndlings drik, og den bliver KUN bedre med karamel. De fleste drikker den når det er varmt og solen skinner, men hos mig er det den sikre vinder året rundt. Det er simpelt at lave, og der skal ikke meget til for at det kan blive ekstra luksus agtig – varier med forskellig slags sirup, forskellig slags plantemælk, vanilje, mælkeskum, you name it…. Man kan selvfølgelig også selv bestemme om man vil have intens og stærk kaffesmag, eller om det bare skal være lidt i baggrunden og så med alt mulig andet lækkert i.

Jeg laver en kop kaffe dagen før med noget så simpelt som instant kaffe, og stiller den derefter i køleskabet natten over/et stykke tid før den skal bruges. Hvis det skal gå stærkt, kan du stille koppen ned i en skål med iskoldt vand eller blot bruge mange isterninger. Kaffen laver du bare så stærk som du foretrækker. Vegansk karamel-sirup har jeg købt i Føtex til 40 kr, og det kan i den grad anbefales! Før drak jeg altid vegansk iskaffe med vaniljesukker i, og dét er også altid et safe choice – den kan du også prøve en dag.

Der er lige for tiden ekstra fokus på hele den danske mælke-industri, fordi Anima kører kampagner der forsøger at oplyse forbrugeren om hvad de egentlig støtter, når de køber en liter ko-mælk fra supermarkedet. Jeg elsker at se danskerne vågne op og forhåbentlig tage mere ansvar. Ko-mælk er til kalve og plantemælk er lækkert, og der er absolut ingen grund til at vælge førstnævnte fremfor alle de mange varianter af plantemælk som er langt bedre for dyr, mennesker og jordklode. Til iskaffe foretrækker jeg rismælk, havremælk eller mandelmælk – og hvis du f.eks. mangler en mælk til (varm) kaffe, så prøv f.eks. Soya Barista eller Oatly iKaffe – de er cremede, kan skummes og smager skønt!

Til den her iskaffe skal du bare vælge den plantemælk du bedst kan lide – til venstre på billedet nederst har jeg brugt havremælk og til højre har jeg brugt mandelmælk. Mandelmælk er sødere og mere cremet, men havre er ret neutral i smagen, så der smager du karamellen bedre.

Ingredienser:
1 del afkølet kaffe
2 dele plantemælk
1 tsk karamel-sirup
Isterninger (ekstra luksus er at bruge isterninger lavet af mælk eller kaffe – når de smelter, bliver drikken ikke vandet)

vegansk iskaffe karamel havremælk glas

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 comments

  1. Uhm, uanset vejr, er iskaffe godt.

    – A

    1. Jeg er så enig som man overhovedet kan være! Freya