Type and press Enter.

Vegansk BBQ-marinade

vegansk bbq-marinade

Opskrift på vegansk BBQ-marinade

Vegansk BBQ-marinade er blevet min nye gode ven – det er mega nemt at lave, og smager virkelig godt. Jeg bruger det ofte til den neutrale skærefaste tofu fra Aldi, men den kan også bruges til seitan, veganske kødalternativer og selvfølgelig også til grøntsager – eksempelvis ovnbagt BBQ-marineret blomkål! Det nye veganske kylling (‘pipfri’ fra Naturli) fungerer også perfekt med den her marinade på – prøv min opskrift her! Du kan selvfølgelig også bruge marinaden som en slags dressing på salater eller i tortillas, og så kan du også smøre det på en pizzabund. Masser af muligheder!

Opskriften på vegansk BBQ-marinade får du her – der er cirka 1 dl. Mængden er passende marinade til 1-2 pakker Naturli’ Pipfri. Alle ingredienser blandes sammen – sigt evt. melen i eller bland med et piskeris. Juster vandmængden alt efter formålet! Den her bliver forholdvis flydende.
Ingredienser:
– 2 spsk ketchup
– 1 tsk paprika
– 1 tsk chilipulver
– 1 tsk brun farin
– 1 tsk soyasovs
– 2 spsk mel/kikærtemel
– 50 ml vand
– En lillebitte smule liqiud smoke (tiløj efter smag – start med et par dråber). Røget paprika duer som alternativ!
– 1 tsk friskpresset citronsaft
– 1 spsk gærflager
– Hvidløgspulver eller 1-2 fed hvidløg efter smag

Hvis det bare skal gå stærkt en dag, så kan du også bruge en færdiglavet BBQ-sovs. Det er nemt og smager også godt, selvfølgelig ikke helt som hjemmelavet, men det går også klart an. Køb fra mærket Triple Crown fra Føtex der både er økologisk og vegansk.

Min erfaring siger mig, at BBQ-smagen er et hit hos mange, så prøv denne marinade hvis du en dag skal lave vegansk mad til skeptiske familiemedlemmer eller venner.

Hvis ikke du får det spist med det samme eller vil lave det på forhånd, så opbevar det i en lukket beholder i køleskabet. God fornøjelse! Sig endelig til hvis du får prøvet opskriften, og hvad du synes om den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *