Type and press Enter.

Smoothie med rødbede, hindbær og ingefær

smoothie med rødbede

Smuk smoothie med røde ingredienser

En smoothie med rødbede, hindbær og ingefær er både frisk, flot og mættende smoothie – perfekt som morgenmad fordi den indeholder mange gode og sunde ingredienser, og perfekt til mellemmåltid fordi den er nem og hurtig at lave. Rødbede-sæsonen er i gang, og man kan finde dem billige, økologiske og danske i supermarkederne nu. Den kan bruge den til en masse – ovnbagt, i suppe, i brød og som her: en smoothie med rødbede!
Alle ingredienserne puttes i en blender og blendes til smoothien er ensartet – opskriften giver ca. 600 ml smoothie (to små glas som på billedet eller ét stort).
Den her smoothie er også fyldt med diverse frø, som man selvfølgelig kan variere alt efter hvad man har i køkkenskabene. Udblød mandlerne i vand i et par timer eller natten over. Se idéer til variation generelt nederst i indlægget.

Ingredienser:
3 spsk havregryn
1 spsk chiafrø
1 spsk knust hørfrø
1 spsk hampefrø
1 lille håndfuld mandler
1-2 cm ingefær
En ½ banan
100 g skrællet rødbede
1-2 dl frosne hindbær
3 dl appelsin juice
1 dl vand

Idéer til variation:
– Undlad vand og tilføj lidt mindre juice, hvis smoothien skal være tykkere (f.eks. til en smoothie bowl)
– Brug multifrugtjuice eller ananasjuice i stedet for appelsinjuice
– Brug jordbær i stedet for hindbær
– Tilføj mere banan for at gøre den sødere og endnu mere mættende
– Tilføj flere havregryn for at gøre den endnu mere mættende
– Tilføj andre former for frø, kerner og nødder (f.eks. cashew nødder, sesamfrø eller græskarkerner)
– Hvis du bruger friske bær, blend isterninger med i stedet

Klar på mere smoothie? Prøv min opskrift på smoothie med blåbær, banan og spinat!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *