Type and press Enter.

2 slags genanvendelige vatrondeller

genanvendelige vatrondeller

Genanvendelige vatrondeller i 2 versioner

Slut med at smide penge efter den ene pakke vatrondeller efter den anden – samtidig med du sparer kloden for unødvendig engangsbomuld. Jeg bruger selv pænt mange af slagsen, nemlig 1-3 om dagen – og det er altså ret mange penge i længden og ret mange vatrondeller man bare smider ud efter brug. At skifte til genanvendelige vatrondeller er langt mere bæredygtigt og økonomisk, det kræver næsten ingenting og det er et skridt på vejen til en zero waste hud/make-up rutine.

Jeg har to slags genanvendelige vatrondeller i en lille kurv på mit badeværelse, som også indeholder vaskeklude og en loofah ansigtssvamp (som kan købes her). Den brune firkant har jeg selv lavet. De pæne, runde og hæklede hvide har jeg hentet gratis hos en dame i Aalborg der ikke skulle bruge dem mere – ægte genbrugsånd. De brune jeg selv har lavet, har jeg syet på min mors symaskine, og det tog min mor og jeg længere tid at finde ud af at bruge den, end rent faktisk at lave dem. Det er lavet af tre lag stof, allesammen af gamle økologiske bomuldstrøjer, som blev klippet i tre lige store firkanter og syet sammen i siderne. Det kan helt sikkert gøres pænere, men jeg har ikke syet noget siden 6. klasse og de fungerer altså fint – så jeg er ret stolt af mit lille DIY projekt.

I stedet for at smide dem ud, så vasker man dem bare og bruger dem igen og igen. Jeg bruger dem f.eks. til at fjerne mascara (jeg bruger kokosolie som make-up fjerner) og vasker dem bagefter i en vaskepose på 60 grader med alt det andet jeg også skal have vasket. Kan i den grad anbefales for både dig, din pengepung og vores lille jordklode!

Klar på endnu mere bæredygtighed på badeværelset? Læs her om bæredygtig barbering med en safety razor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *