Type and press Enter.

Nicecream med kakao og peanutbutter

nicecream

Klassisk nicecream med simple og få ingredienser

Hvis ikke man kender nicecream, så er det absolut på tide! Det er det veganske, nemme og sunde svar på is – lavet af bananer. Man kan selvfølgelig også lave vegansk is af diverse plantemælk, ligesom man kender flødeis på komælk, men nicecream er sin helt egen og kan varieres i det uendelige. Nicecream basen er modne, plettede frosne bananer som man blender i en foodprocessor. Derfor er det vigtigt altid at have et lager af bananer i fryseren! Man kan med fordel købe en masse stop-madspilds bananer billigt i supermarkeder, fordi de ender dér når de begynder at få brune pletter – og det er jo faktisk først der de er modne og helt perfekte til nicecream (og andre ting som f.eks. bagning). Så det er bare igang! Jeg skræller bananerne og putter dem i en boks eller en plastfri frysepose fra Suztain (kan findes her). Man kan også fryse dem med skræl på, og så lade dem tø lidt op på køkkenbordet før man bruger dem (ikke for meget – det er “frossen banan” konsistensen der giver is fornemmelser) – hvis man gør det, så bliver de helt mørkebrune i fryseren, men det sker det ikke noget ved.

I denne omgang lavede jeg en kakao/peanutbutter kombi – det er en sikker vinder og er den jeg oftest laver. Jeg putter de frosne bananer (jo flere bananer, jo større portion..logisk nok) i en foodprocessor og starter den – når det er blevet en ensartet ismasse tilføjer jeg et par spiseskeer rå økologisk kakaopulver (alt efter hvor intens kakao smagen skal være) samt et par spiseskeer peanutbutter (jeg bruger økologisk peanutbutter fra Normal, et glas som på billedet koster 20 kr). Derefter blender jeg igen, og så er det klar til at blive spist! Nicecream er super som morgenmad, mellemmåltid eller dessert. Alt efter formålet kan man også vælge forskellig topping!

I min version på billedet har jeg lavet to lag – det ene med lidt mindre kakao end det andet, for at få en variation mellem en mild og en intens kakaosmag. Jeg har desuden også puttet friske bananskiver deri og pyntet med rå kakaopulver på toppen! Du kan også spise nicecream til kage – kig forbi lige her.

nicecream

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

4 comments

  1. Jeg tænker, at den også er et godt alternativ til mennesker, der er ramt af diabetes, fordi sukkerindholdet er så lavt! Super lækkert, og nemt at lave – love it

    1. Helt bestemt <3

  2. Mums, hvor ser og lyder det bare lækkert! Jeg må prøve at lave det 🙂

    1. Ihh tak <3 og det synes jeg klart du skal! Bananer i fryseren bliver hurtigt meget vanedannende 😉