Type and press Enter.

Hjemmelavet havremælk (mild og ikke …slimet)

hjemmelavet havremælk

Hjemmelavet havremælk i slowjuicer

Hjemmelavet havremælk lyder som en god idé – prisen er okay når Naturli’s er på tilbud til en 10’er, men ellers kan det godt blive en dyr affære. Det er til gengæld meget billigt og nemt at lave selv, så måske du allerede har givet det et skud? Jeg har i hvert fald prøvet det, og jeg blev svært skuffet. Det var slimet, smagte alt for meget af havregryn og var slet ikke i nærheden af købe-versionen. Men bare rolig! Prøv denne opskrift på hjemmelavet havremælk i stedet!

Tilføjelse: Det skal lige siges, at det er langt fra alle som synes dét om normalt hjemmelavet havremælk. Måske er jeg bare sart? Man kan blende grynene og presse det igennem f.eks. et osteklæde, og mange er tilfreds med resultatet. Det kan du selvfølgelig også prøve! Men hvis du spørger mig, så anbefaler jeg klart denne version….

Og forresten: Undskyld den uappetitlige overskrift…. Men jeg synes virkelig det beskriver melklister-fornemmelsen bedst..

Ingredienser:
– 1 liter vand
– 100 gram havregryn
– Salt efter smag
– Vanilje i en eller anden form (jeg har brugt vaniljesukker frem for “ægte” vaniljestænger og det fungerer helt fint)
– 1 spiseske olie (jeg brugte raps)

Fremgangsmåde:
Tricket er en juicemaskine og lidt olie, og jeg bruger mere specifikt en slowjuicer af mærket Wilfa. Hæld vand og havregryn i en skål. Hæld cirka 1 dl af gangen i juiceren og gør det indtil hele molevitten har været igennem. Bland olie i mælken og smag til med salt og vanilje. Skal være koldt før det smager som det skal! Opbevar på køl og brug det som du plejer. Brug evt. havregrynspulpen i fars eller til bagning!

Du kan eksperimentere med f.eks. at tørriste havregrynene først, tilsætte noget syrligt som citron eller æblecidereddike, tilsætte andre smage som f.eks. kakao eller kanel, prøve andre olier eller lign. Jeg opdaterer herinde i takt med hvad jeg selv prøver, men skriv meget gerne en kommentar om resultatet!

Brug havremælken i iskaffe, smoothie, bagning, madlavning og lign.

Hjemmelavet havremælk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

2 comments

  1. “Brug havremælken i iskaffe, smoothie, bagning, madlavning og lign.”
    – Hvorfor ikke bare drikke den? 😉

    1. Så lad gå!