Type and press Enter.

Basis-køkken: Fokus på veganske tørvarer

basis-køkken pintobønner i patentglas

Mit veganske basis-køkken – tørvarer edition

Basis-køkken. Det er kodeordet til nem, overskuelig og kreativ madlavning – fordi det gør at man altid har de vigtigste ingredienser liggende, og så skal man blot supplere op undervejs med grøntsager og specialvarer. Det er skønt at have f.eks. mange pakker havregryn liggende, i stedet for at skulle rende ud og købe det hele tiden – jeg gør mig selv en tjeneste i forhold til overskud og kreativitet i hverdagen, og det bør du også gøre!

Det her indlæg handler om de “tørre” madvarer, og som man kan se på billedet nederst, så har vi dem stående fremme på en reol i køkkenet. Det gør det overskueligt, fordi at man nemt kan danne sig et overblik over hvad man har. Det sparer også plads at have sit basis-køkken stående fremme, så man ikke har en milliard poser liggende i en skuffe, hvor man nemt kan opbevare andre ting. Det ser også ret hyggeligt ud (nok en smagssag), og så vil jeg næsten vædde med at man får spist mere af det, fordi man kan se det. Stort set alle glas er fra genbrug, og du kan læse mere om bæredygtig indretning her.

Forskellige slags mel, forskellige slags sukker, rasp, majsstivelse og krydderier er også en del af vores basis-køkken, det står dog ikke fremme. Udover førnævnte, så er resten hvad man ser på billedet – forskellige typer frø, nødder, bælgfrugter, havregryn og andet. Min kæreste og jeg købte alt sammen på én gang da vi flyttede ind lejligheden. Vi købte fra hjemmesiden buywholefoodsonline.co.uk (udover kaffe og havregryn) sammen med en af vores gode venner, og det kan jeg stærkt anbefale! Man får gratis fragt over et bestemt beløb (cirka 700 kr) og det kan man nemt komme op på, specielt hvis man er flere om det. Udover at det er god kvalitet, så er priserne også billige, blandt andet fordi man køber større mængder af gangen end hvad man ville gøre herhjemme i et supermarked. Du kan finde alt muligt derinde, og især nødder, diverse frø og linser/bønner kan man spare en del på. Dit veganske basis-køkken bør selvfølgelig afspejle den slags mad du laver, men som udgangspunkt: nødder (cashew og mandler bruger jeg mest i madlavning), frø (f.eks. hampefrø, chiafrø og hørfrø), kikærter/bønner/linser og så ris, pasta, mel, sukker og havregryn. Så kan man komme langt!

Mit veganske basis-køkken på reolen består af:
– Grønne linser
– Hørfrø
– Pinto-bønner
– Hasselnødder
– Instant kaffe
– Ristede kokoschips
– Bønnemix
– Hampefrø
– Chiafrø
– Røde linser
– Havregryn
– Quinoa
– Kikærter
– Kidneybønner
– Ris
– Mandler
– Cashewnødder
– Pasta
– Sorte bønner
– Müsli
– Gærflager

basis-køkken veganske tørvarer på reol i patentglas

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *