Type and press Enter.

Bæredygtigt mobilcover til både iPhone og Android

bæredygtigt mobilcover

Bæredygtigt mobilcover – en anbefaling af Pela Case

Nu har jeg haft et bæredygtigt mobilcover i næsten et år, så det må være på tide at skrive om min mening – og i det her tilfælde: give anbefalingen videre. Jeg har i hvert fald været SÅ glad for at droppe plastik-ræset med covers der bliver slidt, grimme, knækker eller går i stykker på anden vis. Jeg kunne nemt skifte cover et par gange om året af førnævnte grunde, og det er bestemt fortid nu. Ikke nok med at jeg sparer penge og besvær, så er jeg ikke længere med til at bidrage til produktionen af miljøskadelige covers der kan være lavet af plastik, læder og andet. Tænk også på hvor mange covers der er blevet lavet, som ikke længere passer de nyeste modeller og som ikke længere kan sælges. Alle ved jo at plastik ikke bare lige forsvinder…

Jeg har som sagt haft et bæredygtigt mobilcover i næsten et år nu, og det ser faktisk stadig ud som nyt. Ingen slidte kanter, ingen falmede farver, ingen hak eller anden form for brugstegn – og det er altså ikke fordi, at jeg er typen der passer ultra godt på min mobil. Den er blevet tabt utallige gange, er med i en hestestald på daglig basis, er blevet brugt i al slags vejr, blevet glemt udenfor et par gange og blevet opbevaret i diverse tasker og lommer. Så ikke nok med at den er bæredygtig, så passer den altså også virkelig godt på telefonen uden selv at tage skade. Billederne er forresten også taget nu her (altså et år efter køb), så der kan man også se hvor godt det holder.

Jeg har købt mit cover på pelacase.comog har modellen der samarbejder med ‘Save The Waves’. En procentdel af prisen er derfor givet til Save The Waves, som beskytter lokale økosystemer. Det er derfor indgraveret i coveret, som jo både støtter et godt formål og også er en fin detalje. Mit cover kan købes her. Ps jeg samarbejder ikke med firmaet, og får ingen penge for at skrive det her, så det er ren og skær en anbefaling ud fra egen erfaring.

Og hvorfor er coveret så bæredygtigt? Jo, det er det af flere grunde. Jeg har også valgt det, fordi det er 100 % vegansk, som jo udover bæredygtighed, også er et must for mig. Når du en dag er færdig med at bruge coveret (selvom jeg tvivler på at det nogensinde bliver slidt op), så kan du smide det i kompostbunken og så nedbrydes det over tid. Produktionen er også bæredygtig, som du kan læse mere om på deres hjemmeside. Hvis du eksempelvis ikke skal bruge dit cover mere uden det egentlig fejler noget (måske fordi du får en ny mobil), så kan du altid sælge det videre, give det til en ven ELLER sende det tilbage til Pela. Så kommer det med i produktionen af nye covers, og du får 20 % rabat på dit næste køb.

En anden ting jeg elsker ved dette koncept, er måden man får coveret på. I butikker er plastikcovers oftest pakket ind i plastik – skrækkeligt nok. Som de selv siger “why does your case need a case?” og derfor sender de også coveret “nøgent” i genbrugspap med en lille “thank you note” og intet andet. Ingen indpakning, intet plastik, ingen fakturaer, intet spild, intet affald – jeg er fan.

Når alt kommer til alt, så skal der jo selvfølgelig være et lille “men”. Pela Case er canadisk, produkionen foregår dér og de sender også derfra. Derfor kan man jo risikere at skulle betale en del mere i told, hvis pakken bliver snuppet – det blev min, og det blev en dyrere omgang, men jeg valgte at gennemføre det, fordi jeg rigtig gerne ville støtte firmaet og konceptet. Andre jeg kender har ikke skulle betale ekstra, og det kan jo derfor ikke garanteres. Pela valgte dog at refundere en del af beløbet til mig for at hjælpe med at betale told-regningen, hvilket bekræftede mig i at jeg havde valgt helt rigtigt, fordi dét er virkelig god service! Jeg ville derfor også til enhver anden tid bestille derfra igen, når jeg engang skal have mig endnu et bæredygtigt mobilcover.

De kører tit 2-for-1, og der er et lykkehjul på hjemmesiden man kan “spinne” og derved opnå rabatter. Måske man også kan købe et bæredygtigt mobilcover inden for EU’s grænser, evt. hos forhandlere eller måske på Amazon – det har jeg ikke tjekket op på.

Bæredygtigt mobilcover ja tak og stor stor anbefaling af Pela Case herfra – nej elektronikproduktion, og herunder mobiler, er ikke i top tre over de mest bæredygtige ting der findes, men hvis du køber din mobil secondhand og et cover som dette, så er det absolut bedre end så meget andet. Det gør en forskel, og hvis du inspirerer andre, så kan det måske en dag blive normen at iklæde sin telefon planter fremfor plastik. Jeg håber <3

Klar på endnu mere plastikfri livsstil? Du kan læse mine indlæg om plastikfrie valg her:
Plastik nej tak: 10 idéer til at mindske dit forbrug
Bæredygtigt badeværelse: 10 plastikfrie idéer

bæredygtigt mobilcover

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *