Type and press Enter.

Bæredygtig gaveindpakning: 11 alternativer til gavepapir

julegaver

Juletid uden ressourcespild 

Det er jul lige om hjørnet, og derfor skal der pakkes gaver ind! I år har jeg prøvet at gøre højtiden meget mere bæredygtig – både i form af indhold af gaver jeg giver, min ønskeseddel og selve gaveindpakningen. Vi (min mor, søster og jeg) spiser også vegansk julemiddag ligesom sidste år, og i år skal vi have en julesteg fra Planteslagterne d. 24 (fars side af familien) og mock duck d. 26 (mors side af familien).

Nu skal det ikke handle om mad, men i stedet alle de gaver der bliver givet og modtaget. Jeg kan af gode grunde ikke afsløre hvad jeg giver (man ved aldrig hvem der kigger med), men noget vi alle kan være med på er, at fokusere på bæredygtig gaveindpakning – man skal  passe på planeten, også selvom det er juleaften. Min gaveindpakning er absolut ikke den smukkeste, men de forskellige dele kan bruges til næste år, sendes til pap/papir genbrug eller smides tilbage i naturen – og det er det vigtigste for mig!

Min indpakning består af: pap fra en papkasse jeg fik med posten, brunt papir, gamle aviser, økologisk garn, hvidt/rødt bånd, elastikker fra grøntsager jeg har købt og så en masse forskelligt fra skoven som pynt. Jeg har brugt gran, kogler, røde bær og andre fine planter/blomster jeg ikke aner hvad hedder – alt sammen samlet i skoven forleden i selskab af min mormor, hendes hund og en af mine heste. Jeg har brugt elastikkerne og båndet til at holde sammen på det hele, da jeg helt har undgået at bruge tape. Hvis du skal skrive kort (både de små til-og-fra kort, men også almindelig størrelse) så brug evt. noget du allerede har liggende – klip i pap, brunt papir, gamle kort, magasiner, reklamer og lignende!

Idéer til bæredygtig gaveindpakning:
– Brunt papir/brune papirsposer (du kan altid selv tegne og dekorere på papiret)
– Stofrester (enten hvis du har noget derhjemme, ellers findes der mange gamle duge og stofrester i genbrugsbutikker)
– En mulepose (som jo så også er en gave i sig selv)
– Et tørklæde (også en gave i sig selv)
– Sy gaveposer af stof (du kan få dem igen eller I kan lade dem gå på skift i familien)
– Pudebetræk (nyt som gammelt)
– Viskestykker (nyt som gammelt)
– Tæpper (nye som gamle)
– Servietter du måske har liggende i skabet
– Lagen (nyt som gammelt)
– Glas og flasker (rene pestoglas, rødbedeglas, olivenglas, patentflasker, syltetøjsglas osv…)

Almindeligt gavepapir og gavebånd kan ikke genbruges, og skal derfor bare smides i småt brændbart. Hvis du får noget af det, er det bedste du kan gøre at gemme det og bruge det igen en anden gang. Husk at opfordre din familie og venner til en mere bæredygtig gaveindpakning fremover, og tal med dem om hvad I ellers kan gøre for at gøre jeres jul og andre højtider endnu grønnere!

Læs gerne disse blogindlæg, som mine søde kolleger fra Bloggers By Heart har skrevet:
Linemailis.dk, guide til bæredygtig julegaveindpakning
Lisesommerlund.dk, guide til minimalistiske gaver

Rigtig glædelig jul og godt nytår!
bæredygtig gaveindpakning

bæredygtig indpakning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *